OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

17.09.2013 2542

Eski İslampaşa karakolunun yanındaki iki derslikli kahvede eğitim-öğretime devam ederken Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mataracı Oğullarından istimlak edilerek alınan arsa üzeride İslampaşa İlkokulu olarak 1963-1964 eğitim-öğretim yılında beş derslikli tek katlı betonarme bina olarak hizmete girdi.

Daha önceki adı İslampaşa İlkokulu olan okulumuz, Rize'li hayırsever iş adamı Şevket YARDIMCI tarafından 1997 yılında yaptırılan yeni binasına geçmiş ve adı Hüseyin Yardımcı İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. "A" tipi derecesine sahip okulumuz gündüzlü, karma ve tekli öğretim yapmaktadır. Yabacı dili İngilizcedir.

Okulumuzu bulunduğu İslampaşa Mahallesi, Rize ilinin 3km doğusunda Karadeniz Sahil şeridi üzeride yer almaktadır. Kuzeyinde Karadeniz, doğusunda Engindere(Askaroz), batısında Portakallı Mahallesi(Gülbahar), güneyinde Hamzabey Mahallesi (Ramanoz, ve Ramanoz Dağları ile çevrilidir. Kuzeyden güneye doğru kısa mesafede yükselmektedir. Ekime elverişli ancak yerleşim alanı dardır. Okulumuz ilk olarak mahallenin ortasında sahil yolundan 50 metre içeride 1963 yılında yapılmıştır. Daha önce bu bölgenin öğrencileri Gülbahar İlkokuluna gitmekteydiler.

Okulumuzun amblemi, 2001 yılında Resim Öğretmenimiz Cengiz PANK tarafından yapılmıştır. Amblemde yer alan çay yaprağı Rize'yi, bayrak tutan el İslampaşa Mahallesinde yer alan Zafer Anıtının, kayık mahallede yer alan balıkçı barınağını ve kitap eğitimi simgelemektedir.